Contact Info
Ljubljansko barje 041 365 885 berlic@siol.net
041 365 885
  • V košarici ni izdelkov.
Image Alt

Pogoji poslovanja

S spletno trgovino domaca-zelenjava.si upravlja Kmetija pr’Grogc, Rok Berlič, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Črna vas 225, 1000 Ljubljana. Kontaktirate nas lahko preko e-naslova berlic@siol.net ali preko telefonske številke 041 365 885.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine domaca-zelenjava.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje s priporočili GZS. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine domaca-zelenjava.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem.

Spletna trgovina je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. S spletno trgovino domaca-zelenjava.si upravlja Kmetija pr’Grogc, Črna vas 225, 1000 Ljubljana. Spletna trgovina je ponudnik, uporabnik je kupec v spletni trgovini.

Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Dostopnost informacij

Spletna trgovina domaca-zelenjava.si se zavezuje, da bo kupcu vedno zagotovila pravilne informacije, kot so:
– podatki podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
– kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
– dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
– vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
– pogoji dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
– način plačila in dostave,
– časovna veljavnost ponudbe,
– rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen), poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
– pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov, naročilo in cene

Cene ne vsebujejo DDV-ja. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov).

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino domaca-zelenjava.si in kupcem je v spletni trgovini domaca-zelenjava.si sklenjena v trenutku, ko Kmetija pr’Grogc kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Enako velja za naročila oddana preko obrazca na domaca-zelenjava.si/narocilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Kmetijo pr’Grogc kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Kmetije pr’Grogc in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Postopek nakupa

Postopek nakupa preko spletne trgovine domaca-zelenjava.si

Uporabnik izbere artikle doda v košarico. Pred oddajo naročila mora uporabnik pregledati vsebino košarice. Uporabnik naročilo potrdi s klikom na blagajno. V naslednjem koraku uporabnik vnese svoje osebne podatke ter naslov za dostavo. Uporabnik nato potrdi, da se strinja s pogoji poslovanja ter na koncu odda naročilo.
Ob oddaji naročila se uporabnik zavezuje k plačilu.

Skladno z zakonodajo je formalno sklenjena pogodba med ponudnikom in kupcem, ko se kupec strinja s splošnimi pogoji prodaje in mu ponudnik po naročilu pošlje potrditev prejema naročila.

 

Postopek nakupa, oddanega preko obrazca na domaca-zelenjava.si/narocilo:

Kupec odda naročilo tako, da v kontaktni obrazec napiše, kaj želi naročiti. Ponudbnik mu sporoči, če je vse naročeno na voljo ter s tem potrdi prejeto naročilo. S tem je formalno sklenjena pogodba med ponudnikom in kupcem. Z oddajo naročila se kupec zavezuje k plačilu naročila.

Načini plačila

Načini plačila v spletne trgovine domaca-zelenjava.si

Možno je plačilo z neposredno bančno transakcijo, kartično plačilo, plačilo s PayPalom in plačilo po povzetju. Račun boste prejeli na e-naslov oddan pri naročilu, priložen pa bo tudi vaši pošiljki. Plačilo je možno tudi z gotovino ob prevzemu pošiljke od kurirja ali z gotovino ob osebnem prevzemu na kmetiji (osebni prevzem je mogoč le po predhodnem dogovoru na 041 365 885).

 

Načini plačila za naročila, oddana preko obrazca na domaca-zelenjava.si/narocilo:

Plačilo za naročila oddana na domaca-zelenjava.si/narocilo je mogoče z gotovino ob prevzemu artiklov.

Dostava

Dostava izdelkov, kupljenih v spletni trgovini

Blago kupljeno v spletni trgovini domaca-zelenjava.si bo dostavljamo s pogodbenim partnerjem Pošta Slovenije. Možen je tudi osebni prevzem naročenega blaga na Kmetiji pr’Grogc, Črna vas 225, 1000 Ljubljana po predhodnem dogovoru na telefonski številki 041 365 885. V primeru poškodbe blaga med prevozom se obrnite na ponudnika, ki bo odpravil nastali problem v najkrajšem možnem času tako, da boste prejeli brezhiben izdelek.

Cena dostave je 4,9€. Pri dostavi steklenih izdelkov je dodatni strošek 1,1€, zaradi pazlivejšega ravnanja s paketom. Pri plačilu po povzetju zaračunamo dodaten strošek 0,90€. Dostava je brezplačna pri nakupu nad 50€.

 

Dostava izdelkov, naročenih preko obrazca na domaca-zelenjava.si/narocilo:

Pridelke in izdelke naročene preko obrazca za naročanje na domaca-zelenjava.si/narocilo dostavljamo sami. Na vaš naslov jih bomo dostavili ob vnaprej dogovorjenem času. Dostava naročila, oddanega preko omenjenega obrazca za naročanje, je mogoča zgolj v Ljubljani oz. okolici. Minimalno naročilo je 10€.

Po predhodnem dogovoru vam lahko izdelke, naročene preko obrazca za naročenje pošljemo tudi po pošti, v kolikor ne gre za hitro pokvarljive pridelke kot so listnata zelenjava ipd.

Dobavni roki

Naročeno blago, ki je na zalogi, je v Sloveniji dostavljeno v roku 5 delovnih dni po prejemu naročila. Izdelki, ki jih nimamo na zalogi, niso dobavljivi. V primeru, da izdelka ni na voljo, vas bomo o tem obvestili pisno na vaš elektronski naslov in vam morebitno že plačano kupnino tudi vrnili.

Kode za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu preko spletne trgovine domaca-zelenjava.si. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
• Na zaključku blagajne v okence ”promocijska koda” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”potrdi”.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Odstop od pogodbe oz. vračilo izdelkov

Kupec ima možnost, da v roku 14 dni od nakupa oziroma od prejema izdelka odstopi od pogodbe brez navedbe razloga in vrne izdelek. Izdelek se mora vrniti nepoškodovan, v originalni embalaži ter v nespremenjeni količini v 14 dneh od odstopa pogodbe.

Kupec nosi strošek vračila blaga – poštnine.

V primeru odstopa od pogodbe, ponudnik kupcu vrne kupnino v 14 dneh od prejema odstopne izjave kupca. Prosimo, da izpolnite in nam posredujete obrazec za odstop od pogodbe.

Ponudnik ima pravico vračilo kupnine zadržati do prevzema vrnjenega blaga ali do predložitve dokazila, da je kupec izdelek poslal ponudniku.

Možnost vračila ne velja za blago, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok uporabe.

Pritožbe in spori

Kmetija pr’Grogc spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti berlic@siol.net ali po klasični pošti na naslov: Kmetija pr’Grogc, Črna vas 225, 1000 Ljubljana. Kmetija pr’Grogc mora v petih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Kmetija pr’Grogc si bo po najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Kmetija pr’Grogc skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Kmetija pr’Grogc kot ponudnik blaga in storitev na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.