Contact Info
Ljubljansko barje 041 365 885 berlic@siol.net
041 365 885
  • V košarici ni izdelkov.
Image Alt

O nas

Pridelujemo in predelujemo kot nekoč

Naša kmetija – Kmetija pr’Grogc se nahaja na Ljubljanskem Barju. Pri nas lahko kupite vse (oz. skoraj vse) vrste zelenjave. Med letom vam je na voljo sveža sezonska zelenjava, prav tako pa tudi vložena, iz nje pa izdelujemo tudi namaze. Naše sadje v večini konča v marmeladah, sokovih ter sirupih. Ker pridelujemo popolnoma na naraven način, se lahko prav zaradi tega zgodi, da se v vašem naročilu znajde tudi kakšen polž … Pridelujemo tudi ajdo in žita, iz katerih sproti meljemo polnozrnate moke in zdrobe. Iz različnih vrst domače moke izdelujemo domače rezance, po naročilu pa pečemo potice, piškote in drugo pecivo.

O naši kmetiji

Smo majhna družinska kmetija z Ljubljanskega barja, ki se je s pridelavo in predelavo zelenjave ter sadja za prodajo začela ukvarjati šele nekaj let nazaj. Začeli smo čisto naključno, ko so nas naši prijatelji in znanci prosili za del našega bogatega pridelka. Čez čas je njiva zrasla ter z njo tudi obseg ponudbe. Kljub temu nam je bistvenega pomena, da zelenjavo in sadje pridelujemo na povsem naraven način, brez vsakršnih umetnih pripravkov. Celo proti plevelu se borimo “na roke” ter ga pulimo sami. Naše vložnine, sokovi, pecivo ter testenine ne vsebujejo umetnih dodatkov, veliko pa jih je narejenih po tradicionalnih receptih naših babic, marsikatera marmelada, namaz ali pecivo pa so plod našega ustvarjanja in izpopolnjevanja receptur.

Okusno, zdravo in naravno.

Kaj pa Eko ali bio certifikat?

Zaradi naše butične pridelave sadja in zelenjave certifikata ne bomo pridobivali. Eko certifikat dovoljuje uporabo določenih vrst škropiv. Pri nas ne uporabljamo niti teh, ki so sicer v eko pridelavi dovoljeni. Naša zelenjava je pridelana na popolnoma naraven način, uporabljamo samo naravna zaščitna sredstva, kot so koprive, pelin, žajbelj in alge prav tako pa naše kulture kombiniramo tako, da ne ustvarjajo ugodnih pogojev za razvoj škodljivcev. Kvaliteto in predvsem okus naše zelenjave lahko potrdijo naše zveste stranke, dober glas o nas pa se hitro širi od ust do ust.

domača zelenjava - rdeče zelje